Sickhouse

creative industry + education / specials + workshops

 

Sickhouse is een nieuw interdisciplinair creatief platform gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van experimentele, interactieve en uitdagende projecten rondom het gaming, kunst en film festival The Overkill. Met een jaarlijks festival, de bioscoop Cinema Obscura, VR-gedeelte, workshops, events en partnerschappen met instellingen, scholen en gaming developers, onderzoekt Sickhouse de (digitale) evolutie van onze maatschappij.

Spelen vormt het kernelement van alle activiteiten, vanuit de gedachte dat gaming zowel een manier van sociale interactie is als een tool in leerprocessen en diplomatie. Spelen is bovenal een geweldige manier om je tijd door te brengen. Elke maand is er een publieksevent waarmee Sickhouse verschillende ontwikkelingen laat zien rondom het jaarlijkse thema. Het onderzoek en de publieksevents van Sickhouse staan dit jaar in het teken van Immortality, Do you want infinite lives? Volg alle evenementen via sickhouse.nl.

 

Sickhouse, Cinema Obscura en The Overkill festival zijn allen ontwikkeld en worden georganiseerd door Stichting Guido. Doel van de organisatie is om de zichtbaarheid van videogame, interactieve en digitale kunst en filmcultuur en de impact die dit heeft op onze samenleving te vergroten en het te doorgronden.

 

www.sickhouse.nl

www.theoverkill.nl

www.cinemaobscura.nl