THE GENERATORS debat

symposium + debat

 

Twente heeft moeite om studenten en andere talentvolle mensen aan te trekken en vast te houden. Het generators-project biedt een platform aan initiatieven gericht op creatieve technologie, gaming en dancecultuur. Deze initiatieven blijven nu nog onder de radar maar kunnen veel betekenen voor de regio. Ze zijn belangrijke drivers voor de ontwikkeling van de samenleving en hun impact wordt groter als er meer interactie is tussen initiatieven en organisaties. Het project richt zich op de organisatie van events in Enschede, Hengelo en Almelo om dancecultuur en creatieve technologie en het netwerk van GOGBOT te verstevigen. Door elkaars netwerk te gebruiken en events te bezoeken worden banden verstevigd en krijgt het netwerk een duurzaam karakter, dat geborgd wordt in een overlegstructuur: het generators-overleg.

 

The Generators is een initiatief van PLANETART Medialab en nieuw platform dat met ingang van september 2018 tijdens GOGBOT en tijdens diverse events bij de deelnemers wordt ontwikkeld- De KICK/OFF van The Generators vindt plaats met een netwerkmeeting, pitches en een DEBAT tijdens GOGBOT, vrijdag 6 september, Oude Markt Enschede.

 

Organisatie en management ism Tetem Enschede

www.tetem.nl

 

 

MEET THE GENERATORS: Netwerk, Pitches en Debat

GOGBOT @ MIR DOME     Oude Markt vrijdag 7 september   15-19 u    gratis toegang

 

15 u   Inloop, netwerken
16 u   5 min.  Pitches door The Generators
17.15  Cultuur Debat o.l.v. Marijke van Hees, voorzitter Raad voor Cultuur. ”Van Vrijstaat tot Broedplaats tot Impact tot Duurzaamheid?”
mmv Jeroen Diepemaat (wethouder cultuur), Wilja Jurg (Tetem) Marie Janin + Elise Leusink (Sickhouse + Complex), Martien van Rijn (Gamelab-Oost), Arris Roordink (DJ, cultureel ondernemer)

18.30 Drinks  en muziek met GOODCOOPERBADCOOPER

 

GOGBOT nodigt culturele instellingen, initiatieven, festivals, labels, en labs gericht op creatieve technologie, gaming, dance cultuur en avantgarde kunst uit om zich te presenteren en te netwerken tijdens GOGBOT festival op vr 7 sept. Wij bieden juist die initiatieven die onder de radar werken als GENERATORS, als aanjagers, innovators en incubators in de regio een kans om op te staan en samen te werken.  Laat je zien, want jullie zijn de belangrijke drivers voor de ontwikkeling van de samenleving en de impact wordt groter als er meer interactie is tussen initiatieven en organisaties. De overheid is bezig met nieuwe trajecten voor ondersteuning. Deze weken worden in de regio zg proeftuinen ontwikkeld waar we met THE GENERATORS willen aansluiten, om meer kans te maken op financiële ondersteuning in de nabije toekomst. Als we niet in actie komen gaat heel veel overheidsgeld van 2021-2024 weer naar de traditionele en gevestigde cultuur. Laat je zien aan elkaar, aan het (GOGBOT) publiek, aan de media, aan de stad, aan de regio.
De tijden veranderen met cultuur en kunst onder invloed van technologie en nieuwe generaties. Denk aan de sociale media in de digitale cultuur, dance cultuur, electronische muziek, gamers, hackers en labs, start-ups, incubators en innovators, maar ook aan alternatieve horeca en broedplaatsen, nieuwe en eigentijdse locaties buiten de mainstream horeca en entertainment, en buiten de gevestigde orde . 

Met THE GENERATORS biedt GOGBOT een nieuw, terugkerend platform voor juist die instellingen onder de radar in de regio, instellingen die er juist wel toe doen als innovators en een nieuw publiek aanspreken. Een publiek dat daarom blijft in Twente, omdat het kan en cool is. Twente is top, internationale top!

 

Uitgenodigde initiatieven voor nu:
The Loch, Complex, Sickhouse + Overkill, PLANETART + GOGBOT, Tankstation, TKKRLab, Basic Grooves + Under the Radar, Booster, T-LAB, TWIDL, Green Vibrations, Pronksnor, Robson, Xpo, WOWLAB, Nieuwe Twentse Kunst, Initiatiefnemer Jacco Borggreve…more we forgot???? also as in really under the radar?